Karrota është një nga perimet me të shëndetshme. Ajo përdoret gjerësisht në gatime por edhe si një burim shumë i mirë vlerash ushqimin e bebeve. Ekspertët rekomandojmë se duhen ngrënë karrota çdo ditë që të përfitojnë të mira të vazhdueshme shëndetësore.
Një racion me karrota të prera përmban 3.6 gramë fiber e cila mban stomakun dhe arteriet të pastra.Në këtë mënyrë shmanget rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare, kolesterolit të lartë, konstipacionit dhe hemoroideve. Fibra rregullon sheqernat në gjak dhe është e dobishme për të humbur në peshë.
Karrotat janë ndër burimet kryesore të vitaminës A, e cila është e domosdoshme për shëndetin e syve, lëkurës, dhëmbëve dhe kockave.
Një racion me karrota ofron 16.9 mikrogramë të vitaminës K ose 20% të dozës së rekomanduar ditore. Lëkura e karrotës përmban gjysmën e antioksidantëve që gjenden tek kjo perime e nëntokës.
Karrotat pasi t’i lani mirë gatuajini me avull ose hajini të pagatuara, duke i përfshirë në sallata ose lëngje frutash.