Rigoni është një ndër erzat më të njohura dhe gjen përdorim të gjerë në kuzhinën shqiptare por përveç kësaj, ai ka veti dhe vlera të jashtzakonshme në trajtimin e sëmundjevë të ndryshme. Çaji i rigonit është i pasur me antioksidantë, duke mbrojtur dhe rivitalizuar qelizat e dëmtuara të trupit. Rigoni ka me bollëk acide yndyrore Omega-3, vitamina të tilla si E, A dhe C dhe minerale, duke përfshirë hekurin, kaliumin, magnezin, zinkun dhe kalciumin. Cilësitë e saj antiseptike pengojnë rritjen dhe shumëfishimin e mikroorganizmave të dëmshëm që pushtojnë trupin tonë. Për shkak të efekteve të tij qetësuese, ky çaj përdoret kryesisht si një kurë për problemet e sinusit, dhimbjeve të fytit dhe infeksione të ndryshme. Rigoni është i mbushur me antiviralë që i japin sistemit tonë imunitar një nxitje, duke luftuar dhe parandaluar shumë sëmundje të tjera shëndetësore. Çaji rigonit ndihmon me dhimbjet e kokës,lufton infeksionet e veshit dhe sinusit, lehtëson dhimjen e fytit si dhe sulmet e astmës, vret parazitët e zorrëve, zvogëlon inflamacionin. Hulumtimet kanë treguar se rigoni është 42 herë më i pasur me antioksidantë se mollët, 12 herë më i pasur se portokajtë dhe 4 herë se boronicat.